Sheabutter

In bijna al onze cosmetische producten zit sheabutter (wetenschappelijke naam: Butyrospermum parkii ) verwerkt. Dit is een 100% plantaardige boter, dat gewonnen wordt uit de zaden van de Shea boom, die in de Afrikaanse savanne groeit.

Sheabutter 

In bijna al onze cosmetische producten zit sheabutter (wetenschappelijke naam: Butyrospermum parkii ) verwerkt. Dit is een 100% plantaardige boter, dat gewonnen wordt uit de zaden van de Shea boom, die in de Afrikaanse savanne groeit. Deze boom groeit in een 300 kilometer brede strook die van Mali over Burkina Faso naar Ghana, Togo en Benin loopt, en produceert pas na 20 jaar zijn eerste vruchten. De Shea boom kan wel tot 200 jaar vruchten produceren. Sheabutter heeft een hoog gehalte heeft aan verzorgende eigenschappen en kan je huid sterk ondersteunen in het zelf herstellend vermogen. 

Voor de bereiding van sheabutter worden de zaden van de vruchten ontdaan van het vruchtvlees en op verschillende manieren gedroogd en geplet. Na verwijdering van het omhulsel worden de zaadkernen verhit en tot een vettige massa vermalen. Tot slot wordt hier water aan toegevoegd, wat gevolgd wordt door een tijdrovend handmatig karwei, namelijk het scheiden van alle ongewenste bestanddelen van het vet. De op deze wijze gewonnen sheabutter is vettig en talkachtig en heeft een bijna witte, licht geelachtige, ivoorkleurige of geelachtig groene kleur en een eigenaardige geur.

Je kunt shea butter voor verschillende doeleinden gebruiken:

– Tegen een droge huid (hydraterende werking)

– Voor een verbrande huid en vervelde huid

– Littekens en pigmentvlekken

– Fijne lijntjes en rimpels

– Om een gezonde en soepele huid te behouden

– Tegen zwangerschapsstriemen 

Naast alle eigenschappen van shea butter die zo goed zijn voor de huid is sheabutter eigenlijk ook heel goed voor het haar. Het ingrediënt allantoïne is een natuurlijk eiwit dat het haar krachtig en gezond maakt. Sheabutter kan dus ook prima gebruikt worden als haarproduct. Het zorgt voor hydratatie van het haar en een gezonde hoofdhuid. Een haarmasker met sheabutter voedt het haar, maakt het haar sterk en zorgt voor een mooie glans. 

Doe het zelf met sheabutter! 

Maak je eigen ‘home made butter’ door rauwe sheabutter te mixen met cocoa boter, virgin olijfolie en een essentiële olie naar keuze. Verwarm de mix en voilà je hebt je eigen sheabutter mix. Gebruik deze als een moisturizer en/of sealer voor je haar.

Ben je van plan je haar een kleurtje te geven? Gebruik de sheabutter dan langs de haarlijn voordat je begint met kleuren. Dit voorkomt vlekken op je huid.

– Heb je een geïrriteerde hoofdhuid? Of juist net een relaxer gehad? Smeer de sheabutter dan op je hoofdhuid. Verdeel je haar in verschillende secties en masseer de sheabutter in.

– Gebruik sheabutter als heat protector voordat je je haar föhnt en/of tangt.

– Neem de sheabutter mee op vakantie! Het schijnt je haar namelijk ook te kunnen beschermen tegen UV-stralen.

Commentaren

Geen commentaren nog op dit moment.

Laat een bericht achter

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password